kak


Album van de Week


X-TINXION: FROM THE ASHES OF EDEN (Week 37)

De eerste langspeler van het Nederlandse X-TINXION komt alweer uit 2016, nadat de band eerder een demo en twee e.p.’s had uitgegeven, en met hun optredens zelfs de “metal battle” gwonnen dat een optreden op Wacken Open Air opleverde. Na deze eerdere uitgaven rommelde het nogal in de bezetting van X-TINXION, maar FROM THE ASHES OF EDEN kan gezien worden als een nieuwe frisse start met een nieuwe en stabiele line-up op dat moment.

Het album laat een eigen interpretatie van harde thrash horen waarin elke muzikant de kans krijgt om zijn of haar eigen stempel op te drukken. De gitaarriffs van CONRAD HULTERMANS en SEPP COECK zijn voornamelijk snel en technisch, met daar doorheen vaak kunstige en goed te volgen solo’s met niet al te veel snarengetrek of harmonics. Gewoon strak en goed te volgen. Baslijnen van KORNEE KLEEFMAN die niet het gemak nemen om alleen met de akkoorden mee te plukken, maar goed te onderscheiden werk met eigen betekenis in de nummers. Niet te onderschatten drumwerk waarin PETER VAN TOREN zich niet alleen probeert te laten horen vanwege zijn snelheid, maar zijn pijlen richt op alle andere facetten van het drummen in het hardere genre. Dan is er natuurlijk ook nog de verschijning van zangeres MONICA JANSSEN die weinig te wensen overlaat, maar vooral daarnaast een stem op kan zetten die daar het tegenovergestelde van is. Goeie grunt, maar zeker zo goed afgewisseld met een melodieuze, maar toch niet al te lieflijke cleane zang.

FROM THE ASHES OF EDEN is uit 2016, dus al wat ouder en je zou kunnen zeggen dat het wel tijd voor wat nieuw werk wordt. Helaas heeft gitarist CONRAD HULTERMANS een tijdje geleden besloten om de band te verlaten, maar wordt al snel opgevolgd door MENNO RUIJZENDAAL van de band DISQUIET, en nieuw werk is op dit moment in de maak. Kan nog even duren maar het zal het wachten waard zijn, als het een vervolg wordt op “FROM ASHES OF EDEN”.

(p.s. , In de clip van “SURVIVORS OF HELL” speelt een kale bewaker een klein rolletje . Lijkt op mij 😊)

Tracklist:
1. Amalgamation. 05:28
2. Survivors of Hell. 04:00
3. Severed from Heaven. 05:39
4. Genetic Sickness. 04:39
5. Uniformity. 04:47
6. Eden. 01:45
7. Narrow Path. 05:40
8. Civilised . 04:42
9. Destruct & Reanimate. 04:21
10. The Divine. 04:52
11. In Progress. 05:54

Bandleden:
Peter van Toren: Drums.
Conrad Hultermans: Gitaar.
Monica "Demonica" Janssen: Zang.
Sepp Coeck: Gitaar.
Kornee Kleefman: Bas.