kakMetaltalks


SHUULAK EN RAZORBLADE MESSIAH in DE KROEPOEKFABRIEK, VLAARDINGEN (18 Januari 2019)

Vrijdagavondje metalbandjes kijken is voor mij een vrij normale bezigheid, en zo kwam ik in een mooi podiumzaaltje terecht dat DE KROEPOEKFABRIEK heet. Nog nooit eerder geweest maar had dat wel moeten doen. Ziet er erg mooi uit, met een mooi hoog podium en een kapitaal aan mogelijkheden om een geweldige lichtshow te geven. Een heel plafond vol apparatuur. Ziet er goed uit, en over het geluid was ook niet te klagen net als het personeel.

Zo….Dat gehad hebbende kwamen er een aantal bandjes zich zelf ten gehore brengen die nog niet echt een grote naam hebben, maar dat misschien wel kunnen krijgen, en zeker vanwege de muziek, maar daarbij ook de hoge entertainmentwaarde, wat altijd een aardige bijkomstigheid is voor een publiek.

SHUULAC was de eerste van de avond en maakte direct indruk met een soort metal waar nog niet echt een naam voor is verzonnen. Ik zie het als een soort zware heavy metal dat soms neigt naar ouderwetse thrash, maar de band siert zichzelf door een eigen idee van metal weg te zetten. Zanger BASTIEN BARON weet met zijn ietwat enge act een publiek de aandacht op zich te vestigen en daar is toch lef voor nodig. Als je de bandfoto’s ziet denk je aan een vage obscure blackmetal act, maar daar heeft SHUULAK zeker niets mee te maken. Obscure teksten waar echt wel over nagedacht is, is misschien de enige overeenkomst. Zonder dat ik het wist kreeg ik dan ook een een of ander runeteken op mijn voorhoofd getekend terwijl de frontman door het publiek sloop en zijn slachtoffers op zocht. Natuurlijk moest hij de grootste opzoeken😊Deze band staat op mijn lijstje en ga ik zeker vaker bezoeken.

Als laatste kregen we een RAZORBLADE MESSIAH voor onze kiezen. Ik was deze avond gewoon lekker met mijn vrouw een avondje gaan bandjes kijken, en had verteld dat het best energiek kon worden omdat deze band bij mij al bekend is, maar ook de vorige band van FRANS WIJNEN indruk op mij gemaakt heeft. THE DEVIL’S 3RTH was een bekende in brabant en heeft vooral met de energieke act naam gemaakt. Nu heeft deze zanger zich sinds vorig jaar aangesloten bij RAZORBLADE MESSIAH waarin mijn oude jeugdkennis MAURICE JIMKES zich uitleeft op de drums en in de underground al enige naam heeft weten te creëren. Energiek werd het ook met messcherp gitaarwerk van een gitarist die het toch maar in z’n eentje voor elkaar kreeg en een zanger die ondanks zijn humor zeer serieus genomen moet worden in zijn kunnen. Hoe deze mafketel het publiek weet te bespelen is een absolute uitzondering. Net als bij zijn vorige band weigert hij zijn 80’s look op te geven en de spandex broek blijft een vast gegeven in zijn explosieve onuitputtelijke act. Lekkere vette ouderwetse metal met humor, maar serieuze liefde voor echte metalmuziek. Topact die groter verdient.